Placki po węgiersku 18.03.2023 – relacja
Dworek KoćmierzówW sobotę, 18. marca 2023r., w Dworku Koćmierzów odbyły się warsztaty kulinarne dla dorosłych, których tematem były placki po węgiersku. Od godz. 15:00 uczestnicy rozpoczęli gotowanie. Tarte ziemniaki, cebula, jajka, mąka zamieniły się w pyszne i chrupiące placki okraszone rozgrzewającym gulaszem z wołowiny i warzyw. To proste i klasyczne danie okazało się bardzo interesujące dla sandomierzan, o czym świadczyła duża liczba uczestników – aż 13 osób! Bardzo cieszymy się, że na zajęcia przybywa coraz więcej amatorów gotowania chętnych do poznawania nowych przepisów, rozwijania horyzontów kulinarnych i wspólnego spędzania czasu. Zapraszamy na kolejne warsztaty kulinarne, które odbedą się już 01.04.2023r.!
Fotografie: Grażyna Szlęzak, Radio Kielce